Home

Tidligere månedsbreve

 Månedsbrev februar 2015 
 

Forbundets Netsalg passerer en milepæl

dff_04_logo.jpg

Al begyndelse er svær; men nu ser det endelig ud til, at Forbundets Netsalg er på vej mod det endelige gennembrud. I skrivende stund er der lagt over 10.000 auktioner ud på siden.

Hvad venter I på. Kom nu i gang med skanneren, og få lagt jeres dubletter ud.


Årets Filatelist

 "Årets Filatelist 2014", den tidligere formand for, og initiativtager til SFK, Mogens Tassing, blev kåret på baggrund af en indstilling fra en af Filatelistens brugere. Netop dette er fint i tråd med ideen bag kåringen, nemlig at alle er velkomne med et forslag til en egnet kandidat. I dette tilfælde kendte jeg ikke Mogens Tassing personligt; men det er heller ikke så afgørende. Det vigtigste er at kåre den rigtige kandidat.

 

dff_02.bmp Kandidater til formandsposten i DFF dff_02.bmp 

I det sidste månedsbrev skrev jeg følgende:

 "I næste månedsbrev vil jeg give et bud - og en kort præsentation - på to kompetente filatelister, der ville være oplagte kandidater, hvis de ellers har mod på opgaven som formand for Forbundet. Den ene er "systemets" mand, den anden det "friske pust" udefra.

Det er bestemt ikke mit formål at tage parti for hverken den ene eller den anden kandidat. Hensigten er et velment forsøg på at sætte en nødvendig debat i gang. Lad os endelig få flere kompetente kandidater på banen."

I det hele taget vil jeg IKKE - på noget tidspunkt - ytre mig om hvilken kandidat jeg selv, eller andre foretrækker. Det er helt op til de delegerede på det næste repræsentantskabsmøde at foretage dette valg. Kommer der andre kandidater på banen, vil disse naturligvis også blive præsenteret her på Filatelisten.

 

Filatelistens bud på en ny formand for Forbundet

Det friske pust udefra: Niels Kristian Hansen

Niels Kristian Hansen fra Birkerød er IT-supporter hos Logis Solutions A/S.

På den filatelistiske front er Niels kasserer i Birkerød Frimærkeklub, medlem af udstillingsudvalget for TAK16 og redaktør af KPKs tidsskrift Nordisk Filatelistisk Tidsskrift.

Niels filatelistiske interesse er posthistorie og prefil, bogtryksperioden, specielt provisorierne, men også 'back in book', bogtryksmarginaler samt spændende forsendelser og dokumenter med frimærker på.


Systemets mand: Thomas Hilkjær

Thomas Hilkjær fra Korsør er projektchef og beskæftiger sig med projekter indenfor naturgenopretning.

På den filatelistiske front er Thomas næstformand i Forbundet, hvor han primært beskæftiger sig med Netsalget, indtjening og udstillinger.

Thomas filatelistiske interesser er først og fremmest de tofarvede og Christian X, samt lapidar-, antikva og nummerstempler.     

Salgsvideoer

kamera1.jpg

Det er vist ikke første gang jeg er inde på dette emne. Hvornår ser vi et dansk auktionshus, eller en dansk frimærkehandler, der præsenterer deres samlinger med en videofremvisning? Ja, jeg spørger bare igen, igen...Måske jeg i stedet skulle stille spørgsmålet til "Tornerose".

 

Attester

Hvad er en attest i grunden værd? Intet, absolut intet, medmindre den er udstedt af en prøver (f.eks. en verbandsprüfer), der har mulighed for at udstede en forsikringsgaranti.

Rådgiveransvar er jo et kendt begreb indenfor de liberale erhverv. Et rådgiveransvar kan blive en alvorlig sag, hvis ikke rådgiveren har tegnet en forsikring.
Efter min mening burde det være obligatorisk for enhver der udsteder attester, at tegne en lignende rådgiver(ansvars)forsikring, således at den pågældende prøver kan blive stillet til ansvar for eventuelle fejl, og forsikringen udrede et eventuelt tab til den skadeslidte. Vel ville en attest blive dyrere ved dette tiltag; men til gengæld er vi samlere garanteret en kompensation for en attest, der "ikke holder vand".

Efterhånden har jeg en hel 'lille' samling skanninger af attester, der aldrig burde have set dagens lys!

Heldigvis er vi frimærkesamlere ikke altid ude på "Herrens mark" når vi erhverver frimærker. Danmarks Frimærkehandlerforening har udarbejdet nogle "etiske retningslinjer" for foreningens medlemmer. I Frimærkesamleren nr. 3 og 4 fra 2012 kan der læses mere om dette.


Samlerglæden

Dette postkort erhvervede jeg for nylig på en netauktion for den beskedne sum af 30 kr. Motivet er Festsalen på Hotel Phønix i Viborg. I daglig tale blev den kaldt Viborg-salen på grund af sin overdådige udsmykning i blå og gyldne farver, mens væggene var dekorerede med klassiske Viborg-motiver, som var formet i relieffer. Hotellet købte mine forældre i 1971. På det tidspunkt var de flotte dekorationer, der ses øverst, væk. Kun de hvidmalede relieffer var tilbage; men det smukke gyldne tapet var stadig intakt. Det var i det her lokale - der blev indrettet til diskotek i 1971 - Helen og jeg mødte hinanden en juni aften i 1974.

I dette tilfælde oversteg samlerglæden i den grad postkortets værdi i kroner og ører.

En ren perle: Chr. Borchers gæstgiveri i Aabenraa. Et herligt miljøkort fra en svunden tid. Læg mærke til fadølshanerne og flaskerne der er placeret i en form for en køleanordning. Kortet havde jeg med hjem fra byttedagen i Sønderborg.

 

Pro Philatelia

Med venlig hilsen og på genhør

Leif Ørndorf

 

zukunft vor allem sich auf der karte auf featured on as hood & # 8217; 2013 auf track & # 8220;Nike Sock Dart SE Femme bugatti #.Adidas Crazylight Boost Low 2016 & 8221; seither sind die atlanta künstler schon zu einer der heißesten rapper im spiel.Adidas Tubular Instincund giorgio armani entworfen hat vor kurzem eine linie kleider mit bugatti, was eine bessere zeit für die beiden superstars in ihren eigenen rechten zusammen für ein gemeinsames projekt?Nike Air Pegasus 89bei der bindung über bugattis, zukunft und armani wiederum traf sich mit gq style, ein besonderes foto verbreitet.das shooting fand an der renommierten designer & # 8217; s vierstöckigen anwesen in mailand, vor allem in den hof seines hauses.NIKE AIR MORE UPTEMPOnach einem blick auf gq style & # 8216;NIKE FLYKNIT RACER HERREN s neue foto - shooting mit zukunft und giorgio armani,ADIDAS YEEZY 350 BOOST V2 rüber zu gq für das gesamte interview.auch sollten sie jared leto aus auf dem cover der neuen ausgabe.Adidas Gazelleportand sich nell & # 038; mary, gegründet im jahr 2012 von krista stovel gesprochen, leah stovel gesprochen und avery bloom, dieser einzigartigen siebdruckverfahren tote tasche mit mountain design.gemeinsam mit uns gewachsen, bio - baumwolle segeltuch,Adidas Superstar die tasche mit lederriemen mit messing - nieten und drei interne taschen.noch eine tolle erinnerung an die kreative kraft, die den nordwesten,NIKE AIR MAX 2017 die tasche und vieles mehr finden sie auf ihren online - shop.