Home

         
Filatelistens nyhedsarkiv
         
         
         
Torben Hjørne Petersen har sendt et indlæg om FACIT v. AFA  
23.9.2015        

Torben Hjørne Petersen
 

AFA's redaktion afviste at opdatere katalogiseringen af Grønland i 1987-88 Specialkataloget.
For brug af frimærker indtil 1938 er der benyttet et helt nyt udgangspunkt, en forordning fra 1871. Post til og fra Grønland skal behandles som post afleveret eller afsendt fra København. Breve fra kolonien Grønland fik fra 1879 et side stempel mens breve til Grønland skulle have en særlig adressering, tilføjet via det grønlandske posthus. En særlig konsekvens af forordningen er brug af lokaltakst.
Behandling af stempler på pakkeporto fornyet. Således er der postalt fra København hidtil kun registreret 15 forskellige stempler på adressekort, foruden det lille skjoldstempel anvendt 1905-1908.
Det lykkedes at få teksten oversat til svensk/engelsk og optaget i Facit Special Classic 2016 på side G211-27. Med stolthed kan jeg hermed fremlægge resultatet af rigtig mange års arbejde. Et arbejde med en overset del af den danske posthistorie, der nok fortjener mere interesse.                      

1.9.2015        
  QXL KRYBER TIL KORSET OG BEKLAGER FIASKO  
   

QXL sender undskyldende mail ud til deres brugere. Den tidligere platform rulles tilbage. Samtidig lokker QXL med 50 % rabat på succes-gebyret; dog kun for auktioner oprettet til og med 6. september.

Filatelistens advarsel!

Ovenstående får mig ikke til at undlade at advare frimærke- og postkortfolket mod at vende tilbage til QXL. Hvilken garanti er der for at gebyrskruen ikke strammes yderligere.

Der har jo været sager oppe at vende i medierne om netop disse gebyrer, der bliver pålagt virksomheder, der sælger gennem internet-portaler. Aktuelt er det "JUST EAT" der har mistet forretninger, der ikke ville acceptere en stigning I GEBYRET fra 10 til 12 %. Mange hoteller føler sig også udnyttet af portaler på grund af deres gebyrer.

Derfor må INGEN, absolut INGEN (det gælder ikke kun QXL) portaler opnå et monopol på markedet. Det vil med 99,9999 % sikkerhed betyde at forbrugerne bliver flået i et vildt gebyr-ræs. DERFOR, støt op om Forbundets Netsalg mens tid er. Ikke mindst fordi Forbundet garanterer at der ikke på noget tidspunkt vil blive indført gebyrer ved hverken køb eller salg.

Rabat i en periode er da en vældig god ting:

Men hvor længe lå Jeppe i "baronens seng"?

Hvor længe kan man  holde varmen, når man har pisset i bukserne (Varnæs i Matador)?
 

Jyllands-Posten har i dag - 1.9.2015 - et indlæg om QXL's fiasko. Se her

 QXL lader ikke til at have styr på bogholderiet!

QXL sender følgende besked til en af deres brugere: "Din konto er spærret pga. manglende rettidig indbetaling af en faktura. Du vil indenfor 2-3 dage modtage med posten en opkrævning for den manglende betaling påført rykkergebyr og renter. Betaler du til QXL nu, skal du være opmærksom på at du skal betale gebyr og renter til Gothia, jf. Gothias breve".

Dette til trods for at de ikke har sendt en faktura ud siden den nye side startede, så hvordan har brugeren kunnet betale for en ikke udsendt faktura? Til gengæld har de på den nye side uretmæssigt trukket hammerslagsgebyr + betalingskortgebyr for varer, som ikke har været til salg. Dette beløb har de gentagne gange lovet at tilbagebetale uden at dette er sket. Og beløbet er end ikke trukket fra det tidligere skyldige beløb.

         
         

16.8.2015        
 
Henrik Plovst
  Tvivlsom praksis ved ombytning af frimærker hos PostNord

Af Henrik Plovst, formand for Horsens Filatelistklub

Vidste I at ved ombytning kun kan fås "almindelige frimærker", og ikke de som PostNord kalder filateliprodukter - eks miniark med 7 kr. mærker eller sorttryk , trods det at de kan findes på PN hjemmeside. Det kræver dog nogen søgen og roden rundt - men de er der.
Det betyder i grunden at disse mærker ikke er reelle frimærker, men alene produkter med henblik på økonomisk vinding. En gammel triviel historie.
Aktuelt ville vi i Horsens klubben ombytte til 7 kr miniark, 100 stk af hver type for udsendelsen af vor Beringspost, og på den måde give vor medlemmer en god frankatur.
Det blev det ikke til. Men i grunden underligt, at man ikke vil afgive produkter, man har i forretningen. Telefonisk oplyst fra venlig PostNord medarbejder.
Det skal nu ikke ses som klage, som vi har set i forbindelse med Bilkas berømte dyremærker. Her er dog nogle, der ikke har forstået hvad samlerglæde går ud på.
Nu har jeg samlet på frimærker i næsten 55 år, og har ikke alle danske mærker. Derfor klager jeg da ikke til PostNord. Jeg samler stadig, MEN ikke nye produkter.

 
         
         
         
         
         
zukunft vor allem sich auf der karte auf featured on as hood & # 8217; 2013 auf track & # 8220;Nike Sock Dart SE Femme bugatti #.Adidas Crazylight Boost Low 2016 & 8221; seither sind die atlanta künstler schon zu einer der heißesten rapper im spiel.Adidas Tubular Instincund giorgio armani entworfen hat vor kurzem eine linie kleider mit bugatti, was eine bessere zeit für die beiden superstars in ihren eigenen rechten zusammen für ein gemeinsames projekt?Nike Air Pegasus 89bei der bindung über bugattis, zukunft und armani wiederum traf sich mit gq style, ein besonderes foto verbreitet.das shooting fand an der renommierten designer & # 8217; s vierstöckigen anwesen in mailand, vor allem in den hof seines hauses.NIKE AIR MORE UPTEMPOnach einem blick auf gq style & # 8216;NIKE FLYKNIT RACER HERREN s neue foto - shooting mit zukunft und giorgio armani,ADIDAS YEEZY 350 BOOST V2 rüber zu gq für das gesamte interview.auch sollten sie jared leto aus auf dem cover der neuen ausgabe.Adidas Gazelleportand sich nell & # 038; mary, gegründet im jahr 2012 von krista stovel gesprochen, leah stovel gesprochen und avery bloom, dieser einzigartigen siebdruckverfahren tote tasche mit mountain design.gemeinsam mit uns gewachsen, bio - baumwolle segeltuch,Adidas Superstar die tasche mit lederriemen mit messing - nieten und drei interne taschen.noch eine tolle erinnerung an die kreative kraft, die den nordwesten,NIKE AIR MAX 2017 die tasche und vieles mehr finden sie auf ihren online - shop.