Home

Op

 Nyt til mine samlinger  
           
Uddrag af nyheder til mine samlinger fra januar 2014 til juni 2014
           
   Lidt nyanskaffelser til mine samlinger - lagt ud 23. juni 2014  
           
           
National i åbningsåret 1882. Foto Viborg Station med Godstog 1910 Hotel Kongen af Danamrk Hotel Jylland i Aarhus Hotel Ry Viborg 1915
           
           
Industricafeen i København Gæstgivergården "Nyhavn" (Svendborg?) Fredericia Banegård omkring 1910; på perronen ses tjenerne fra Banegårdsrestauranten Arbejderforeningen af 1860 købte ejendommen på Nørre Voldgade i 1873. I 1875 blev en stor festsal indviet.
           
           
Stine på Ægir ved Sorø Raadhus Cafeen i Sønderborg. Bemærk: Radio Grammofon Hviids Vinstue Spis mere Fisk Vinkælderen i Frederikshavn Thurø Kro
           
   Fundet på sommerbyttedagen i Vejle 24. maj  
           
           
Klampemborg Badehotel Oscar Stribolt i Fiskehuset Maritza i Aarhus Kastanievej, Holbæk Koncert i Centralhotellet i Odder Marienlyst i Helsingør
           
   Lidt nyanskaffelser til mine samlinger - lagt ud 20. maj 2014  
           
           
Dengang ku' de f.'m. dække et bord Badehotellet i Mommark Rundskuedagen 1947 Holbæk Havn Sandkroen med købmandshandel Kvindelig Læseforening. I ejendommen var der også et "Damehotel"
           
   Lidt nyanskaffelser til mine samlinger - lagt ud 22. april 2014  
           
           
Fra Aarhus - Kalundborg 19.10.1936  Ny Høiskolehotel i Randers Brev fra Tølløse 1906; med interessant bagside... Humlebæk Hotel Aarhus Ny Missionshotel Bræddehytten i København blev revet ned i 1908
           
           
Tivoli 1937 Hotel Frederiksværk Korsbånd fra 1926 til gæst på Strandhotellet på Fanø Strandcafeen i Aarhus Brev fra 1904 til (gæst på?) Linnemanns Badehotel i Lønstrup Ikke just et kønt postkort; men Alhambra har jeg været på udkig efter i årevis
           
           
   Fundet på byttedagen i Faaborg 13. april 2014  
           
           
Tyske krigsfanger bliver bespist i Odense Kaserne i 1918. Også en del af Gæstgiveriets historie. Hellebæk Station med damplokomotiv i 1906. Banen har uden tvivl fragtet mange gæster til byens badehoteller. Th. Hvims Cigarfabrik, Hadsund.En af de "ukendte" fabrikker... Færgen ved Snoghøj Badehotel. Jernbanerestauranten Vojens 1960. Nyere kort af Banegårdsrestauranter er ikke almindelige. Nu har jeg to... Nørre Snede Gæstgivergaard (senere Nørre Snede Kro) 1908.
           
       
           
    Th. Jernbanehotellet i Frederikssund 1904. Det blev revet ned i 1962. Asminderød Kro. I forgrundens kroens hestevogne til at betjene gæsterne med.    
           
           
  Fundet på Samlermarkedet i Nykøbing Falster søndag 6. april 2014  
           
           
Jernbanehotelelt i Kbh., har været i min families eje. Et par gode kort foran National. Noget bedre, end dem man ellers ser. Køkkenet i Lejren ved Borris Restauranten i Zoologisk Have Lorry Park
           
           
Restauration i Horsens. Er i tvivl om hvilken; men se skiltet i restauranten! Dagens bedste "rov" var den stak menukort jeg fandt hos Claus Boie. Det ældste menukort er dateret i 1890; ikke så ringe endda... Spisesalon i Øresundsskibene. Lidt kedeligt kort måske. Men interiørkort som disse er slet ikke så almindelige.
           
           
 Lidt nyanskaffelser til mine samlinger - lagt ud 25. marts 2014
           
           
Faurbo STJ er et af de bedre stjernestempler; men det her "sidstedags-stempel" må vist være unikt En af mine rigtig gode venner spottede mig dette brev, selv om han samler "damebreve", med ordene: Det passer bedre ind i din Holbæk-samling. Mange varme tanker herfra til Viborg... Varna syd for Aarhus. I det udendørs "Glashus" dirigerer Ditlev Jensen omkring 1918 Menukort fra Constantia 1892. Det lå på Strandvejen, og var et af Københavnernes foretrukne udflugtsmål I de "go'e gamle dage" gik kvinder ikke så meget på restaurant; så der var på Hotel Phønix i Nyk. F. en særlig "Damecafe"
           
           
En af de svenskere der ikke blev "rullet" i Nyhavn var Axel Dahlgren. Han åbnede Hotel Øresund og tjente en formue... Køreplan Hørve - Værslev Jernbane 15. juni 1940. Allerede på det tidspunkt blev toggangen reduceret til 2 daglige afgange. Asnæs: Stationen til venstre, hotellet til højre Koncert i Plantagen i Frederikshavn Den første "automatcafe" i Aarhus blev åbnet i 1902 i Clemensborg, der ses th.
           
       
           
    Hotel Victoria i Fredericia. Midt i billedet ses hotellets "droske" Pension "Nørreport". Første kort jeg har set fra et pensionat med personalet    
           
           
   Fundet på udstillingen FILA 2014 i Esbjerg 22./23. februar 2014  
           
           
fra Odsherred: Asnæs Kartoffeltørreri En rigtig "landevejskro". Slukefter Kro Fanø, stemplet i 1928. Pavillonen på Skovbakken i Randers Orø STJ på brev fra Orø Bageri 1940 Grenaa Badehotel
           
       
           
    Grand Hotel National lå ved siden af National Scala. Her ses vestibulen Der var mange værtshuse i Brøndstræderne i Kbh. Bl.a. Dukkehjemmet, Nordpolen, Det Lille Apotek og Café Vladivostock. Det var her ludere, alfonser og bondefangere udøvede deres erhverv.    
           
           
Lidt nyanskaffelser til mine samlinger - lagt ud 15. februar 2014   
           
           
Hotel Korsør. Foran porten ses hotellets hestevogn med kasser til gæsternes bagage. Brev fra Slagelse 1894 til Tuse Næs, der ligger nord for Holbæk. "Fjerkræ-forretning. IKKE til min, men til Helens samling. Vilh. Bomholtz, København. Hidtil "ukendt" (ikke registreret) tobaksfabrik. Fra Scala Revyen "Takt og Tone" i 1919. National Scalas historie overstråler alt andet i Gæstgiveriets Historie. Det ny Teaters Restaurant med orkester og personale.
           
       
           
    Strandparti ved Holbæk. Favoriten på Vesterå i Aalborg var byens smørrebrødsbastion. Nu ligger Stygge Krumpen her.    
 
 
 Fundet på byttedagen i Sønderborg søndag 26. januar 2014
           
           
Hovedrestauranten på Landsudstillingen i Aarhus 1909. Hotel Fønix i Randers 1915. Peter Sabroe. Dagens absolutte "kup" var dette kort af Gæstgivergården i Roslev. Her var min morfar vært 1919-21. Dengang, i "de go'e gamle dage", da alle de bedre restauranter havde koncert hver dag. De havde de naturligvis også på Wivex, hvor selveste Teddy Petersen stod for underholdningen.
           
   
           
  Ikke så langt fra Lorry lå varieteen "Billigheden". Den blev efter flere navneskift nedrevet i 1941. Lars Mathiesens etablissement blev købt af Lorry Feilberg i 1913. Her kom Lorry's Guldaldersal til at ligge. Lorry Feilberg døde i 1917, fire år før hans drøm gik i opfyldelse. Liv og glade dage på Damhuskroen. Alle, i hvert fald alle københavnerne kender Damhuskroen. Grøndalshuset i Charlottenlund var stedet, hvor man altid kunne få sig en dans.  

 

           
           
Beskedne nyanskaffelser til mine samlinger - lagt ud 18. januar 2014
           
           
           
Vojens i "den tyske2 tid. Hotellet Woyens (tidligere Jensen's Gasthof) og Paulis Hotel. Folkehjem i Aabenraa i en lidt usædvanlig vinkel. Et af Københavns kendte hoteller, Park Hotel, ses ikke så ofte på postkort. Th. kuffertmærke. Restauranten i Central Hotellet i Odder med det, i hvert fald i Odder, "verdensberømte" træ i restauranten. Øverst til højre hotellet i Hundslund inden det brændte, og blev genopbygget. 1. Internationale Restaurations Messe i Forum 1965, samt kuffert mærke fra Hotel Royal i Skive
           
           
  Fundet på byttedagen i Bolbro søndag 12. januar 2014  
           
           
Kartonkort fra Strand-Cafeen i Aarhus. Det kort har jeg kendt til længe. Endelig lykkedes det at erhverve kortet. Dagens bedste "Scoop", ikke mindst pga. den spændende historie om stedet. Hotel Terminus i København omkring 1960. Ikke et kort i de "højere luftlag". Købt pga. den herlige atmosfære der er over kortet. Engelske soldater foran Folkehjem i Aabenraa. Jeg stod lige og manglede et godt udvendigt kort fra dette sted, til udstillingssamlingen i Esbjerg. Fiskehusets Restaurant på Gl. Strand i København. Det er det første kort jeg har set med kokke på arbejde i et restaurationskøkken.  Raadhus Automaten i Odense. Automatcafeerne er et af mine favorit samleområder. Dette er mit første fra Odense.
           
           
Servering i DDL-fly, altså inden dannelsen af SAS 1. august 1946. Restaurant Odin i Odense. Først billard, så frokost...Typisk folkelig restaurant fra den tiid... Kvindernes køkken i Odense. "Kvindernes Køkken" så dagens lys i København i 1899. Her kunne kvinder få 2 retter varm mad for 40 øre. Missions Hotellet Ansgar i Odense. Lidt kedeligt interiørkort, javel; men det er i lokalet her Posthistorisk Selskab holder det årlige byttemøde. Efterfulgt af generalforsamling og samvær med fællesspisning.
           
           
Fra Sommer-Revyen i Vennelyst i Aarhus. På scenen Frk. Fjeldsted og Carl Fischer, der var en af tidens mest kendte skuespillere. Hotel Royal i Skagen var et af byens dengang kendte badehoteller. Fra "National Scala". Ingen restaurations-virksomhed har en plads i Gæstgiveriets historie, der kan matche National Scalas. Landsbyen i Odense. Typisk efterligning af Lorry's Landsby der blev indviet i 1929. Efterfølgende kunne disse "Landsbyer" ses overalt i landet. Palads Teatret havde til huse i den tidligere hovedbygning i Københavns 2. hovedbanegård. Fra 1912 og indtil bygningen måtte vige for Boulevardbanen i 1916, holdt Palads Teatret til her.
           
       
           
    Kortet her fra Holbæk havde jeg i sort/hvid. Første gang jeg har set det i farve. Soderup ved Tølløse har jeg aldrig før set på postkort.    
           
zukunft vor allem sich auf der karte auf featured on as hood & # 8217; 2013 auf track & # 8220;Nike Sock Dart SE Femme bugatti #.Adidas Crazylight Boost Low 2016 & 8221; seither sind die atlanta künstler schon zu einer der heißesten rapper im spiel.Adidas Tubular Instincund giorgio armani entworfen hat vor kurzem eine linie kleider mit bugatti, was eine bessere zeit für die beiden superstars in ihren eigenen rechten zusammen für ein gemeinsames projekt?Nike Air Pegasus 89bei der bindung über bugattis, zukunft und armani wiederum traf sich mit gq style, ein besonderes foto verbreitet.das shooting fand an der renommierten designer & # 8217; s vierstöckigen anwesen in mailand, vor allem in den hof seines hauses.NIKE AIR MORE UPTEMPOnach einem blick auf gq style & # 8216;NIKE FLYKNIT RACER HERREN s neue foto - shooting mit zukunft und giorgio armani,ADIDAS YEEZY 350 BOOST V2 rüber zu gq für das gesamte interview.auch sollten sie jared leto aus auf dem cover der neuen ausgabe.Adidas Gazelleportand sich nell & # 038; mary, gegründet im jahr 2012 von krista stovel gesprochen, leah stovel gesprochen und avery bloom, dieser einzigartigen siebdruckverfahren tote tasche mit mountain design.gemeinsam mit uns gewachsen, bio - baumwolle segeltuch,Adidas Superstar die tasche mit lederriemen mit messing - nieten und drei interne taschen.noch eine tolle erinnerung an die kreative kraft, die den nordwesten,NIKE AIR MAX 2017 die tasche und vieles mehr finden sie auf ihren online - shop.